Jezdci Apokalypsy

Jezdci Apokalypsy

S nadějí na smrt
holou alejí
do války vyjíždějí,
na koních
s prapory černými jako tma.

Slunce nechce býti
svědkem
a tak raději v načervenalém
úprku zapadá.
Měsíc potom,
s podivným vděkem,
jej na obloze vystřídá.
Je úplněk.

V černé zbroji,
s černými koni,
jen oči rudě ve tmě
září.
"Jsou to oni,
matko,jsou to oni!"
Ti již naději na život zmaří.

Modlení v kostele,
přeruší ječení dítěte,
jehož končetiny byly
bez slitování odřezány.

A vůně mrtvolného pachu
smíchaná s dávkou
lidského strachu,
dokonale dochutí nápoj
jménem smrt.
Autor lukassnajdr, 30.11.2014
Přečteno 456x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No, ty odřezané končetiny tomu dávaj básnickej šmrnc, takže je to fakt dobrý.

30.11.2014 12:26:05 | El Fantasto

díky

30.11.2014 13:48:45 | lukassnajdr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí