Pár týdnů po boji

Pár týdnů po boji

Anotace: z rozstřílených zákopů...

Sbírka: Země ran

Viz v bahně tlící utrhané oudy

a kosti čnící z plic a ledvin hroudy;

pach mršin ubíjí vůni všeho kvítí,

tak mrtvolně a chladně luna na kraj svítí;

Krev zaschla na v střeva bodlém bajonetu,

tam lebka roztříštěná střelbou kulometu.

Ze zákopu skrytého pod vrstvou hlíny

se šklebí ústa, v kterých vyschly sliny;

a hnijící děti leží rozervané na hnoji...

Západní fronta; jen pár týdnů po boji! 

Autor Oxík, 30.10.2015
Přečteno 713x
Tipy 4
Poslední tipující: Vayl, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lidi se budou řezat pořád:-(.Dobře napsaný.

03.11.2015 19:41:39 | Jeněcovevzduchukrásného

Tíživé

30.10.2015 18:23:15 | Black Sardinian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí