Klopýtá

Klopýtá

Klopýtá Petrovem
dlažba je vlhká
jak měsíc před novem
obličej vlka

dovede postříbřit
aniž hnul brkem
prosvítat, hlady mřít
žíznit úprkem

před kým, kam? schodištěm
nahoru, dolů
s přenosným ohništěm
v očích z rosolu

nachově rudého
půlnoc rozklimbá
discokouli všeho
svatých hrůz nimba

dvojice věží nad
záplavou světel
krásku a zvíře snad
bera na zřetel
Autor Petbab, 22.12.2015
Přečteno 423x
Tipy 6
Poslední tipující: enigman, Psavec, Nikita44, Amonasr, Juan Francesco de Faro
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přemístěná...

17.02.2016 00:51:06 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí