Prognóza smrti

Prognóza smrti

Zlehka si ráno z postele vstávám.

Vodu si vařím, kávu do hrnku dávám.

Zapluju do koupelny, do které slunce nikdy nesvítí.

Okno má, ale je spojena s temnou smrtí.

 

Šeď po zdech, na zemi krev.

Temné myšlenky se z koupelny vychrlí hned.

Možná jen V mé hlavě zla?

 

Jsem dcera Hádese.

Když mám depku, slunce i z hlavy vyleze.

S přáteli se vždy pohádám

A do útrob své hlavy zase spadám.

 

Však bývají i dny slunné

- Druhou částí schizofrenika se stávám.

V tu dobu neberu prášky a oči jsou suché

Jen od rána do rána ruma nasávám.

 

 

Tohle je prognóza zmr*e!

Čekám tak pár let.

Jestli to pravda nebude,

Tak prach ze mě zbude.

A dejte si mě do psaníčka

Jako váš dobrej fet.

 

Odpor ke všemu.

Jen jedné věci se věnuju

-Bolesti a stigmatům.

 

V tom denně trénuju.

Žiletky, nože už nestačí.

Toluen šest let fetuju

Třeba ta gilotina postačí.

 

Je ráno a z kocoviny se dostávám,

V koupelně krev a dusno.

Střepy z ruma vysávám,

Vysavač nemám!

Přímo do pusy střípky nasávám.

Vždyť už je to jedno,

Když hlavu už od těla mám.

 

Za pět let, až mě ve sklepní koupelně najdou

Budou novým nájemníkům vyprávět,

Co je to za čtvrť kladnou

A do sedmi let i tihle z tohoto světa vypadnou.

V tomhle domě všichni po smrti totiž prahnou.

Tomuto domu pouze vládnou

-Nelidi, co zvesela píší závěť ohavnou!

Autor Donatien A. Filie, 09.02.2016
Přečteno 579x
Tipy 5
Poslední tipující: Ani24, lostris, boneslash
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ještě to zhudebnit... :D ST

09.02.2016 17:17:15 | boneslash

Zprostředkuješ to? :)

09.02.2016 17:39:48 | Donatien A. Filie

Nejsem toho hoden :). Tvá píseň, tvůj hlas :)

09.02.2016 17:49:06 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí