Proroci Morovlády

Proroci Morovlády

V kraj vešly časy neštěstí a hněvu

na bedrech bezmocných; za jejich řevu.

My trpce skrz chrup téměř bezehlasně

cedíme vzdor, jenž zníti měl by jasně.

My pro kus jídla a pro mince zlaté

jsme zapomněli, co nám bylo svaté.

A trním rány nám obvazují mastičkáři,

ve jménu Světlonoše vládnou nemocní a lháři.

Pochodně hoří, hoří domy, vše svítí tak temně;

cos prodal, je tvá rodina, tvá země.

Dětem planou při malých lbích vlásky

a vlnou zášti rozdrceny kasematy lásky

a zničena poslední píď našich borů;

my zvolili si život, jenž pln otravy a moru...

Autor Oxík, 25.02.2016
Přečteno 457x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman, Ravena Lupus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí