Přehlídka ctností

Přehlídka ctností

Nemrtví nepláčou, jen opouštějí hroby
Odkaz dávné, zapomenuté doby
Kolem mramorové a litinové kříže
Hřbitovní branka – zpřelámané mříže

Ty miluješ mrtvé? Oni tebe povečeří
Když se sešeří
Jsi zlatým hřebem hostiny, tabule
Posmrtně o tobě zaznějí fabule

Hnus
Smrt, exitus
Plíseň, Mor a špína
A na trůnu z kostí kněžka Rakovina

Svatí ďáblové je z hrobů volají
Prokletí světci nadávají
Rozteklé útroby nikoho nepotěší
Obzvláště ne ty, jež to straší

Chrastí ledvinové kameny, kape žlučovina
Na odlehlé jedli pospává Kocovina
Cirrhosa pod ní, asi v úvalu
Obtočená je v jaternatém zábalu

Insomnie se s vrabci na pěšině honí
Skáče, skáče, usne a je po ní
Vrazi se radostí tetelí
Jeden na druhého s nožem, druhý s pistolí

Zábavou jásají hřbitovní zdi oprýskané
I ty mříže polámané
I ty hroby nešťastníků
Životem překypujících nebožtíků

Zvrácenost
Vina a zkaženost
Omámení a zápal vlčího bobu
Ráno, večer, v každou denní dobu

Nad tím vším se pán Nihil vznášel
Zalíbení bezesporu v tom cirkusu našel
Nabrousil své kosy dlouhý břit
Toužil ten plevel pokosit

Jediné máchnutí – jasný konec
Nešťastný však, žádný zvonec
Co zrodil, pokosil vlastní rukou
Ani předtím, ani teď srdce netlukou

A nade vší tou pochutinou
Nihil se svou měchuřinou
Olizuje kostnaté prsty
Krve do krku lije chrsty
Autor Ravena Lupus, 27.02.2016
Přečteno 525x
Tipy 2
Poslední tipující: boneslash
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rakovina, smrt. Paráda, inspirativní, měl bych zas něco takového napsat a mírně se vžít :D

01.03.2016 00:14:03 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí