Mord

Mord

Já na ni naléhal a ona odhalila své nitro
Ejhle, malá slezina, ta není tvá, ty chátro
Bolest naučí tě zpívat hymny
Tahle ulice není pro děvky

Já, chudý doktor (možná), tě vyšetřím
Skalpelem tě prověřím
Jestli v sobě nemáš králova caparta
Tvá děloha zeje prázdnotou

Bože, tolik krve!
Ne, to nebyl já
Přísahám na otcovu ledvinu
Kterou mám v nočním stolku

Jaro přišlo, po něm léta sad
Ukryji se, zapomenu snad
Na ty zohyzděné tváře žen
Podzim serval listí, zima zavalila vykřičenou čtvrť

„Pan doktor tě vyšetří, nemusíš mít strach“
Poslední, co slyšela, než se rozpustila v prach
Slané slzy tekly po tváři až na rty
Ze rtů okapal pramínek rudý

Síla hrubá, zem a lopata
Byla chudá, byla bohatá
Neměla groše na chleba
Ráda se vínem prolévala

Ne svět, já blázním
Nerad mučím, trýzním
Sem tam řez
Sem tam steh

Láska prochází žaludkem, já projdu si tvé cévy
Kape z tebe šťáva jako z vinné révy
Utrhl a vymačkal jsem tě
Naplnil svou vilnou číši

Od dětství jsem trhal křídla mouchám
Však u tebe teď s nožem si broukám
Tu prastarou litanii z nedělní školy
A žádné slzy…ne…už jen sny

Krásný to mord
Žluč, krev, lymfa – lidská míza
Ne, to ne já, vážně
Věřte mi, nebo vás potká týž osud!
Autor Ravena Lupus, 28.02.2016
Přečteno 516x
Tipy 1
Poslední tipující: boneslash
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krev všude.. :)

01.03.2016 00:15:36 | boneslash

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí