Návrat na Liter

Návrat na Liter

Anotace: Po niekoľkých rokoch mlčania sa vraciam na Liter s mojim proroctvom:

Opäť vchádzam do mesta písmen
kde sa ozývajú hlasy
nekonečných zmien
Krásy,
ktorá má rozpustené vlasy
v Nočnej oblohe.

Prejdem námestím.
Nie, tu nie.
Nikdy som nebol a ani nechcem byť
tak dobrý.
Radšej na okraji
nájdem tmavú bočnú uličku
kde si rozložím svoje atramentové husle
a dovolím múze
vyroniť slastnú slzu smútku,
že nenávisť sedí v kúte
zatiaľ čo láska sa promenáduje pred poetickými kamerami
s kožou stareny.
Jej make - upy som už dávno prestal počítať.

Dosť bolo!
,,Čujte, ktorí chcete počuť!
Ja som prorok,
zvestujem vám Noc
a moc Chaosu;
poviem vám o túžbach a tajomstvách,
ktoré sú
v neľudských entitách!"

Zatiaľ
pred uličkou stoja staropanickí kňazi
mrmlúc,
že si jednu životom vrazí.
Autor WhiteRayne, 16.05.2016
Přečteno 441x
Tipy 1
Poslední tipující: Ormissia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí