Černá vrána

Černá vrána

Když dojdou nám i poslední slova
a ticho začíná být neúnosné,
poslední sliby sama sobě mizí v bezútešné temnotě myšlenek.
To ptám se jich zas a znova,
což ticho je průrvou v pevném brnění?
Či ztrácíme slinu v proudu hašlerek?

I tehdy nám namysl vyvstane,
zda to jsou poslední hlásky, co píši.
Těžko se však rovzpomíná na múzy proplakaných večerů,
cožpak Jiráskova doba temna opět nastane?
Bojím se co přinese ráno,
ty mlčenlivá černá vráno ...kšááá
Pryč...Táhni...

To špatné jest znamení,
to tma stahuje se kolem nás.
Ticho šeptá "Ach áno"
nad mračny mihl se strašlivý rudý ďas.
Autor Klára Němcová, 12.07.2016
Přečteno 533x
Tipy 3
Poslední tipující: bloumej očima
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dnes nemám náladu na žerty. A tak jen suše ticho má i líc hojí pocuchané nervy od věčně ukřičených dětí, lomozu továrních hal a hukotu motorů, projíždějících kolem. Můžu ti jen přát aby to tvé ticho, ztratilo tu sílu.

30.09.2016 23:22:20 | klaun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí