Křišťálová noc

Křišťálová noc

Anotace: Báseň o Liberecké synagoze podle skutečné události + (něco je fikce) :)

Na kopci stála židovská synagoga
v ní malby samotného Van Gogha
moje dívka chodí po onom chrámu
přitom platí za velikou dámu

Déšť vytvořil v chrámu louže
po lijáku není nikde souše
synagoga je za soumraku tajemná
když padne křišťálová noc temná

když nadešel listopadový den sychravý
jde do chrámu každý kdo zůstal zdravý
Já však nikdy nebyl židem
to říkám s klidem všem lidem
Autor Petr27, 29.08.2016
Přečteno 439x
Tipy 3
Poslední tipující: Kubíno
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí