Dál

Dál

Anotace: Báseň o největším tajemství života - smrti

Sbírka: Svět se mění

Každého z nás
vede tajemný hlas
možná Bůh, možná osud
nikdo z lidí neví posud
kdo stojí za naší cestou

Čím dál víc
bojím se i tiše říct
že konec mé cesty se blíží
a to mě právě tíží
že každým dnem jsem o kus blíž

Dál, co je tam dál
nelze přece říct, že nic
každá pravda má svůj líc

Dál, co je tam dál
co je za hranicí bytí
když skončí navždy naše žití

Stále víc chtěl bych znát
ač nejsem stár, ač jsem mlád
odpověď na otázku tíživou
co začíná když mrtví oživnou

Co je dál, co je nic
něco musí být, něco víc
jak je to dál kdo odpoví
škoda jen, že tohle se člověk nikdy nedoví

Dál, co je tam dál
nelze přece říct, že nic
každá pravda má svůj líc

Dál, co je tam dál
co je za hranicí bytí
když skončí navždy naše žití

Co bude dál, mám se bát
odpověď chtěl bych znát
zda mě čeká nebeský soud
až se můj plamen odhodlá vyhasnout

Půjdu výš nebo níž
či opět narodím se spíš
co je dál v neznámých končinách
co bude dál až překročím smrti práh

Dál, co je tam dál
nelze přece říct, že nic
každá pravda má svůj líc

Dál, co je tam dál
co je za hranicí bytí
když skončí navždy naše žití

Největší tajemství života chtěl bych znát
jít za hranici dál ač mám život rád
co mě čeká mám mírné obavy
že má hlava se té otázky již nezbaví

A tak dál na věky věků
bude bádat tisíce vědců
co nás čeká až se brány života uzavřou
na tu otázku nikdy nezanevřou

Dál, co je tam dál
nelze přece říct, že nic
každá pravda má svůj líc

Dál, co je tam dál
co je za hranicí bytí
když skončí navždy naše žití

Ač chtěl bych znát odpověď
co je pak, tak předpověď
říká jasnou řečí
že otázku nezodpovím
dokud nebeské zvony neuslyším

Ani já neřeknu vám
co již dávno znát budu sám
každý z nás to jednou zjistí
tím si buďte jistí

Dál, co je tam dál
nelze přece říct, že nic
každá pravda má svůj líc

Dál, co je tam dál
co je za hranicí bytí
když skončí navždy naše žití

Dál, všichni půjdem dál
a dojdem tam co každý člověk
od vzniku světa po starověk

Dál, zjistíme dál
bez okolků a to hned
jaké to je…až opustíme svět
Autor osztravak30, 20.10.2016
Přečteno 579x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Fany
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí