Paní Vrána

Paní Vrána

Anotace: Když na jaře únorové deprese odezní, ale dobrá nálada je stále v nedohlednu. A všude okolo krákají vrány. Můj osobní havran nechť je vrána. (A to nejsem básničkový tvor)

Srdce oděné do plátů - netluče.

V kůži oděná, kov v krvi má.
Rozčepířené vlasy ve větru jí poletují.
Její ďábelská cigareta ve tmě hoří.
Těžké nohy na zemi ji drží,
těžké nohy do nebe jí nepustí.
Ostrý zrak za kulatou clonu ukryje,
každý večer předešlému podobný je.
Potrhané peří, utrpení zavřené v duši.
 
Starý dům, který omítku nemá.
Tam v patře nejvyšším ona svou postel má.
Okna se rozpadají, komínem meluzína sviští.
To je ten dům, kde ona bydlí.
To je to stavení, kde ona sídlí.
 
Tabulky skla kameny milenců rozbitá.
Stará matrace, proní, jedinná.
V nejvyšším patře, pod střechou leží.
Tam ona hnízdo má, tam poklad svůj střeží.
Autor shiraelizabeth, 11.12.2016
Přečteno 661x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je náramný, a moc hezký obrázek k tomu.

12.12.2016 13:03:42 | klaun

Děkuji :3

12.12.2016 13:12:37 | shiraelizabeth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí