Kolotoč kostlivců

Kolotoč kostlivců

Železný talíř se otáčí dokola
na jeho sloupoví lucerny září
zkroucené stíny mu padají pod kola
tisíce odlesků strnulých tváří

Uprostřed slaměná květina bez vody
tu socha koně a rytíře v boji
skrčená postava starého vévody
šedý stín vlka v plátové zbroji

Železný talíř se otáčí dokola
pod jeho podlahou burácí stroj
baletka, kašpárek, zetlelá mrtvola
tanec, vlk a jeho krvavá zbroj

Teď zkalené kapičky padají pod kola
déšť brzy umlčí soukolí stroje
Talíř už netočí se kolem dokola
voda teď bubnuje do vlčí zbroje

Lucerny uhasly, usnula muzika
promoklý baldachýn - sukýnka hebká
lak už se slupuje na tváři básníka
a pod ním chvěje se zetlelá lebka

Vévoda, baletka, kašpárek, rytíř
- kostlivci odění do zbytků kroje
nad troskou talíře táhne se vytí
to nářek vlka je z rezavé zbroje

A železný talíř se netočí dokola
kostlivý rytíř se přichystal k boji
na koni sedí jen zetlelá mrtvola
po jeho boku - vlk v krvavé zbroji

A železný talíř se netočí dokola
jen vybledlé lebky do noci září
zkroucené stíny mu padají pod kola
tisíce odlesků strnulých tváří.
Autor Duhová Rybička, 11.03.2018
Přečteno 569x
Tipy 5
Poslední tipující: Eleonore, Anděl, Móny
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rybičko...hezky se mi četlo, přestože strašidelně...hezky jsi napsala...

11.03.2018 07:34:56 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí