Tanvaldský hřbitov

Tanvaldský hřbitov

Na našem Tanvaldském hřbitově
Pod břízou celou běličkou
všichni leží v náručí Kristově
k hrobu půjdou malou uličkou

Tanvald jedlový byl dříve les
jenž žár dával sklářským pecím
však ty dávno odpočívají, jako dnes
ti stařečci pro které u kamene brečím

Na Tanvaldském hřbitově, teď leží
ti, jež vystavěli město z popela,
aby budoucnost mohli dát mládeži
škoda, že svíce života navždy shořela

Jednou i čas můj se nachýlí
budu odpočívat s osobnostmi všemi
nad hrobem, až začnou létat motýli
chci dávno spát v měkoučké zemi
Autor Petr27, 16.04.2019
Přečteno 586x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, Polux Troy, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí