Fénix

Fénix

Peří, černé jako saze.

V očích rusovláska plane.

Spaste duši, paní, pane!

Všechny hříchy vyjdou draze. 

 

Kdo ho spatří - již nevzhlédne. 

Slyšíš jeho křídel šum?

Chtěl bys radši k andělům.

Komu zpívá - tvář mu zbledne. 

 

Na tvé prosby nepohne se.

Zobák trhá lidské květy.

Bouře běsní -fénix letí.

Černý fénix zkázu nese.

 

 

 

Autor Schedir, 11.03.2020
Přečteno 317x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, vlnka, Kapka, Frr, praetorian
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí