Telo

Telo

Nikto okrem mňa
o tebe nesníva
pretože nikto ťa nevidel
vo svetle

nikto nepozná tvoj lesk
keď si sama sebou
a tak pekná
že kvetom od závisti
opadávajú lupene

keby tak vedeli
že včelám nechutíš
pretože si sladká
iba v noci

a neláskavá

cítiť ťa dažďom
a v bielych šatách
vyzeráš ako zástava
pohodená v blate
keď sa život vzdáva
v prospech zúrivosti

zatiaľ si ešte celá
aj keď som si z tvojej duše
nabral na neskôr
kým celkom nevychladneš

telo ti posialo množstvo
z kože vyliezajúcich dier
ktoré však nekričia o pomoc

oceľový jazyk v nich totiž ostal
iba na skok

ležíš
aj keď neunavená
a makom z hláv
padajú červené lupiny
do krvavej stopy
keď ťa šmykom ťahám
mimo svet

za zavretými očami
nespíš
Autor Nervaque, 14.04.2021
Přečteno 313x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, gallatea, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fuuuuuha! Surová, ale brutálne dobrá

26.09.2021 22:43:37 | gallatea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí