Záhada měsíce

Záhada měsíce

Starý měsíc je k smrti unaven
po milionté noční směně
přesto je po setmění připraven
dotýkat se stříbrem země
až krasavec s bílou fasádou
projde všemi okny pokoje
ale dodnes je mi záhadou
kdo jej vyslal do boje

Slunce v žáru výhně
vyrábí podkovu měsíce
snad všechno stihne,
než nazuje střevíce
měsíc s podkovou stříbrnou,
co leskne se,jako nová
hvězdy si mrak odhrnou
ať neslyší,jak slunce ková
Autor Petr27, 13.08.2021
Přečteno 412x
Tipy 13
Poslední tipující: Linna, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Lexi, Isla, Iva Husárková, rybka, RenyŠ., Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí