Průvod noci

Průvod noci

Anotace: V noci jsem slyšel zvláštní zvuk. Říkal jsem si že ho zkusím popsat v básni. Tohle je výsledek

V klidném dřímotu hluboké noci
Na polibcích mrazivé mlhy
Neklidně budíš se v blouznění
Z šelestu v stínech kde žije cosi

A jak z ledových par v koutech ulic
Vtírá se šum kovového pnutí
A šeptem nářků sílícím stále
Vystoupil z dýmů průvod noci

Tvoři s kůží jak z černého mramoru
V blankytných plamenech tančí s duchy
A rytíři v kutnách táhnou své okovy
Za závoji z černých praporů

Za řinčením řetězných řevů
Táhne se trpký dech chladu
A strohé rány železných muk švitoří
S melodií trýzněných zjevů

Bdící duše padají v šílenství
Z popěvku trhání a skřípotu
A doprovod mše temných kněží
Volá tě k přízračnému průvodu

Až propadneš kouzlu až tvou duši zasvětí
Až potáhneš s nimi v trápení a hluku
Jako stín na cestě k branám podsvětí.
Autor Evžen Zachariáš, 14.01.2022
Přečteno 429x
Tipy 12
Poslední tipující: Lesní žínka, Frr, Varg666, Vydima27, Iva Husárková, Psavec, mkinka, sarka, rybka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí