Dirigent Bezejmenné vůle

Dirigent Bezejmenné vůle

Anotace: Zmámený oči zavírám, rozmazaným vjemem se prodírám, dopředu, dozadu, klopýtám v bouři písečných dun. Mizí mé poznání, vítr kapsy naruby převrátí, z vyschlých moří v prstech drtím pláč i sůl.....

 

Někam jsem vystoupal

Jak to nevím sám

Po stříbrným laně šplhám výš

 

Opojné dálavy vdechuji

Zemi se vzdaluji

Dole zní cinkot tibetských zvonů a mís

 

Jsem někde v éteru

Průsvitná těla vlají v průvanu

Mám 1000 tváří a nevážím nic

 

Čas se tu zastavil

Tedy jestli ve mě vůbec žil

Čarovnou jehlu do mě někdo píchl

 

Zmámený oči zavírám

Rozmazaným vjemem se prodírám

Dopředu, dozadu

Klopýtám v bouři písečných dun

 

Mizí mé poznání

Vítr kapsy naruby převrátí

Z vyschlých moří v prstech drtím pláč i sůl

 

Když myšlenky stečou do jamky

Bezejmenné vůle

Když nad myšlenkami zvoní záklopky

Bezejmenné vůle

 

Svítíme, hasneme společně

Pod taktovkou té Bezejmenné vůle

 

(Hanuš Šparlinek, 16.1.2022)

Autor Hanuš, 16.01.2022
Přečteno 283x
Tipy 10
Poslední tipující: Varg666, Psavec, Kan, Sonador, Iva Husárková, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Drama v režii života. Pěkně ses popasoval*

17.01.2022 00:46:11 | šerý

Děkuji. Uznání od borce ošlehaného literárními větry potěší

21.01.2022 18:00:39 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí