Poslední výdech

Poslední výdech

Již světlo je uhašeno,
poslední svícen nesvítí.
Dovol mi vyjít ven,Luno,
ač se mě suchozemci štítí.

Projdu větrem ledovým,
s vodou splynu jako nic,
do ouška ti něco povím,
už nikdy nespatříš Měsíc.

Pohladím tvé tělo spící,
pošimrám tvé hříchy,
probudím tvou duši se kající,
padám na zem smíchy.

Máš strach, vidím to.
Jdu ti po stopách.
Nezachráním to.
Již cítím ten pach.

Je to pach smrti,
bojíš se, človíčku?
Do duše vidím ti,
máš nějakou prosbičku?

Nějakou tu poslední,
ale ať dlouho nečekám!
Čeká tě dlouhé spaní,
stejně jsi tak sám.

Nadešel tvůj čas,
poslední výdech,
vyhasl tvůj hlas,
měls prostě pech...
Autor Iliean06, 02.02.2022
Přečteno 323x
Tipy 5
Poslední tipující: Varg666, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná poesie, ale moc jsem se nebál :)

02.02.2022 16:04:32 | Constantine

A tu přijde kočička a má zlatá očička. Přitulí se a vrní její hlavička. Je malá, ale heboučká. A den je krásný bez strachů a stesků. Mkinka zná louku a přinese myšku.

02.02.2022 14:55:55 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí