Ďas

Ďas

srdce mé rudě žhnoucí

prostupuje kamenným žebroví

hřeje mne na prsou a pálí mezi stehny

osvětluje mléčnou tmu hluboko pode mnou

v propasti tyčící se mi nad korálovými rohy

pevně je svíráš a půlkami drtíš mne v bedrech

rozléváš se po zádech a měníš v měsíční prach

ožíváš v bájné bytosti z věčnosti včerejší noci

však nejsi všemohoucí, také vládnu mocí

břich v uhel spálit a k jádru sestoupit

v jiskře těkavé vzpomínej



nesmíš se trápit
Autor JSH, 06.05.2022
Přečteno 267x
Tipy 4
Poslední tipující: šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je působivě a pěkně vypracované* Rád jsem se zastavil... bylo by škoda minout.

06.05.2022 22:19:38 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí