Spánková paralýza

Spánková paralýza

Anotace: Text z mojí sbírky Nemocných svět.

Spánková paralýza

 

 

Ke konci noci v pozměněném vědomí.

Děsí mne ta entita, co nemá žádné svědomí.

Ležím v posteli lijí ze mě litry potu.

Pocit mám, že moje tělo přibito je k plotu.

Dál ležím bez hnutí a slyším hrůzné hlasy.

Tělo zatuhlé jen hrůzou ježí se mi vlasy

Chladné dotyky cítím na svém levém uchu

Snažím se řvát, ale nejde to pusu mám slepenou v suchu

Cítím, že drápy sjíždějí mi mezi hýždě

 Jsem zranitelný jako křehké tělo hlemýždě

 

 

Spánková paralýza jsem už asi v hrobě

Nemohu hnout s nohou, i když mám zatím obě

Za nejasného vědomí vlastním tělem vězněný

Démony, duchy a příšerami trýzněný

 

Pociťuji, že mám celého těla plegii

Slyším hrozný zvuky za sebou mám Spaťanů legii

Nemohu za zvukem otočit svoji hlavu

Nemohu kouknout do kostlivců davu

Leonidas hrubím hlasem řve tohle je sparta

Padám a po mlhavém procitnutí vedle mě podepisuje se charta

Nemohu se hnout a udělat svůj podpis

Najednou slyším, jak mi s práce posílají vytýkací dopis

Je to hrozná sranda co vše se mi v hlavě spojí

Cítím puch jak, když se pole kravským hnojem hnojí

 

Spánková paralýza jsem už asi v hrobě

Nemohu hnout s nohou, i když mám zatím obě

Za nejasného vědomí vlastním tělem vězněný

Démony, duchy a příšerami trýzněný

 

Přichází Hus a přijímá pod obojí

Vedle na hranici s tím stejně neobstojí

Ležím bez hnutí a cítím velkou výheň

Noha mě pálí jako by v ní byla červů líheň

Slyším sténání mistra Jana Husa

Najednou plně procitám a hýbe se mi pusa

Srdce mi buší jako bych doběhl závod

Zvedl se mi kýbl a letím na záchod

Tohle bylo probuzení do krásného rána

Prudce jsem se zvedl, vidím černo bum a o zem rána

Autor 1 Prokletý Básník, 01.12.2022
Přečteno 305x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, zatoulané kotě
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí