Na noční obloze

Na noční obloze

Anotace: Dekadentní báseň po vzoru K.Hlaváčka

Sbírka: Zimní zahrada

Bledé oko luny bloudí v tmavém brlohu
jak slepý medvěd, jenž procitl ze sna
hluboká, černá jeskyně, připomíná noční oblohu,
jež byla vyhublé a hladové šelmě těsná

Slétla tma, jak ukřičená hejna krkavčí
jež bezbranným mláďatům oči vyklovala
přišla noc, jak zakuklený popravčí
a v žáru měsíční výhně město spalovala

Stmívá se a obloha, jak zrezivělý cín
když tér a peří vran v jedno tělo spojí
padá na svět naříkající temnoty stín
a lidé schovaní ve svých norách se bojí

Ze stříbrného talířku luny mrtvé kosti obírám
slunce, jak blouznivý buben bije tmou
ač nasycen hladem o stůl ruce opírám
a noční obloha v sobě dusí náladu zlou
Autor Petr27, 26.03.2023
Přečteno 197x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, Marten, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň sesnovaná z lidských traumat. Lyrika na výsluní!
Bezva odkaz*

27.03.2023 15:57:42 | šerý

Moc děkuji :)

27.03.2023 16:12:48 | Petr27

...cín reziví...to je horor..;-)jinak zajímavej styl..

27.03.2023 14:33:09 | Marten

Moc díky :)

27.03.2023 16:12:16 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí