Tančící had

Tančící had

Anotace: V údolí stínu bdí velký had, V zemi, kde žár střídá chlad, Tam duše má chodí spát, Neznámý had tělem otáčí, Hlídá svůj poklad. Možná je daleko, Možná je na dosah......

 

V údolí stínu bdí velký had

V zemi, kde žár střídá chlad

Tam duše má chodí spát

Neznámý had tělem otáčí

Hlídá svůj poklad

 

Možná je daleko

Možná je na dosah

Dobíhám

Než průvodčí odpíská

Poslední noční vlak

 

Němá slova

Hluboký hlas

Pocit mám

Že had tajemství rád

Chce ještě chvíli kódovat

 

Mrazivá krása

Tmu střídá jas

Zde zápis mám

Had v transu tančí

Už nemám strach

 

Není žádná dualita

Není žádné já a ty

Na jedné vlně jsme spojení

A vlna se láme o skály

Sleduj se mnou, ten náraz z povzdáli

 

A ta vlna se láme o skály

Kde někteří stát zůstali

Nazí mávají zkřehlými pažemi

Ať můžou ráno zas

Zpátky do těl odstartovat

 

Smrt je počátek

Spánek je nový zrod

Poklad je tajemství

Hada z údolí stínu a hlubokých vod

Hada, co tenkrát zpíval, tančil

V rytmu záhadných not

 

(Hanuš Šparlinek, 28.4.2023)

Autor Hanuš, 29.03.2023
Přečteno 172x
Tipy 3
Poslední tipující: kozorožka, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Konečně někdo, kdo se podepíše.
Jinak 'zpovzdáli' piš dohromady.

30.03.2023 03:12:30 | MonoGame

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí