Nedosáhnu

Nedosáhnu

Anotace: Složená před chvílí. Taková malinko temnější...

V záplavě měsíčních studánek

marně hloubil jsem tu svou.

Euforie dosáhlo čekání,

když křik zhoupl se tmou.

 

A noc není jen o dozvuku modlitby,

do níž vkládají se perly z úst.

Samota, jako šál omotaná

kolem krku na polštáři,

dívá se na nebe

a zkouší povyrůst.

 

Na obrázcích od tyrkysových záchvěvů

mláďata svá líhne představivost.

Nejsem tak vysoko.

Nedosáhnu!

Tak ležím umlčen vlastním dechem

v hlubinách krysích nápěvů.

Autor Caliéry, 17.07.2023
Přečteno 152x
Tipy 11
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Kubíno, mkinka, Sonador, paradoxy, šerý, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc

18.07.2023 12:40:52 | Caliéry

Dobrý.

18.07.2023 10:45:23 | mkinka

Ano, temnější a neotřelá. Prima, líbí se mi. Pěkná práce*

18.07.2023 01:54:52 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí