ZTRACENÁ ČEPICE

ZTRACENÁ ČEPICE

foto: Jimothy

 

mladý párek na Harleyi
zastavil
právě v týhle áleji
přijel až sem pod kaštany
však žádný úsměv žádná něha
za zlým slovem další zlé slovo
jako z pušky smrtonosné olovo
které nezná zábrany
lhostejné, když duše sténá

němý vítr odolává
horkým výkřikům noci
jen tak zametá si seschlé listí
a s ním i kdejakou marnou
naději

nahá dívka v tom listí leží
před chvílí ještě na Harleyi
marně však prosila
zoufalá a bez pomoci
leží tu pohozená jen tak ladem
její velká láska zabila ji
teď chvěje se tu chladem

vítr jakoby přemýšlel
zafoukal dívku spadlým listím
vrátil teplo jejímu tělu
v téhle chladné ložnici
a jako by to věděl
hrál si pak vesele
se ztracenou čepicí

ráno brzký chodec
našel to prokřehlé tělo
hrůzou noci v náručí
mu ještě znělo

o kus dál v tý aleji
našli i toho jezdce
zabořenýho v Harleyi


napůl přikryt těžkou větví
kaštanu


zkoumala pak tu větev
i policejní hlídka
co muselo to být za ránu!

nenašla však žádné vysvětlení
proč se větev zlomila a ubila toho motorkáře
vždyť bylo skoro bezvětří
žádná plískanice či dokonce bouře


na jedné z větviček visela prošoupaná čepice


nic zvláštního
za rok se jich tu najdou
snad tisíce

Autor mapato, 06.12.2023
Přečteno 139x
Tipy 17
Poslední tipující: RadoRoh, Iva Husárková, Fialový metal, šerý, Psavec, narra peregrini, mkinka, Anfádis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Povídku zřím v poezii, poezii v povídce. *** :-)

08.12.2023 14:11:09 | RadoRoh

děkuju šerý, mám radost, že to považuješ za povedené...jo vítr a mlha, to jsou ti dva kabrňáci, možná si vzpomeneš na mou "Mlha"z ledna tohoto roku...teď Ti jdu ještě něco připsat do vzkazů...měj se, v

06.12.2023 15:46:30 | mapato

No vydařený "poezibalad." Takové trochu rebelské a akční. Je dobré se nebát a jít po neprošlapaných cestách. Nejhorším je, když autor k znudění, stále jen krouží na kruháči.
Vítr je i nevypočitatelným podivínem. Kde se mu zachce odhalí, nebo přikryje.*

06.12.2023 12:27:11 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí