Smutná kráska

Smutná kráska

Ruce vlídné hladí skráně
krásnou milenkou je všech.

Oko v hrůze sklouzne pak,
tvář druhá; hnilobný mrak.

Ve smutku pátrá marně
při hrobech její vzdech.

K lůžku stáří nevolána; věz,
nikdy nepohledá zbroje rez.

Tak potravou buď bídné vráně,
přeplav se v ten druhý břeh.

Ať lásku tvou sezná hned,
když šeptneš; Radost pohledět.

Autor Lana, 07.03.2024
Přečteno 99x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, IronDodo, o3_gambit, Psavec, Žluťák, mkinka, Tomcat, Chane
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí