* Léčení mrtvého *

* Léčení mrtvého *

Anotace: ... další hororová báseň ... /"...Jsem vědma a znalec přes přízraky temna. Není to moc zábavná práce, ale s ničím se nepářu..."/

V dáli rudá zář,
netečná je bílá tvář.
Ty se však veseleji tvař,
a zbytečně druhé nestraš!

Řádil tu přízrak noci,
mrtvému už není pomoci.
Leč jeden problém je tu přeci,
snad zabráníme posmrtné nemoci.

Láska i nenávist je věčná,
jako hluboká rána sečná.
A já budu velmi vděčná,
když nebude ves hlučná.

Podej mi mládenče tu brašnu,
a proboha, drž už kušnu!
A vidíš tamhletu kašnu?
Hoď tělo do ní, pak začnu.

Do těla zabodnu dřevěný kůl,
jež odhalí na hrudi krvavý důl.
Přestaň už zírat jako vůl,
zákrok je důležitý, jako ke chlebu sůl!

Práce je konečně hotova,
krví je zbarvená voda.
Snažím se nevnímat, jak pláče vdova,
rychle se vytratím z tohoto dvora...
Autor Nikytu, 14.05.2007
Přečteno 384x
Tipy 2
Poslední tipující: Charibeja
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jj, o lovkyni upírů:-)

20.01.2008 14:02:00 | Nikytu

O čem je tahle báseň? O lovkyni upírů? :)

20.01.2008 09:55:00 | Charibeja

vskutku zásadní dílko

14.05.2007 21:11:00 | PUERO

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí