Balada o ucourané Nandě

Balada o ucourané Nandě

Anotace: Francois Villon

Lisetko, Žando, Marceli,
Fanetko, Káčo - uličnice,
páteři, žáčci nesmělí,
namalované krasavice,
utírejte slzy, palte svíce,
zní poslední má serenáda.
Ucourané Nandy není více -
vzpomeňte na ni - na neřáda.

Ty její horké pocely !
Ten její žár, když vklouzla do světnice
a vyváděla v posteli,
že zapomněla na štěnice.
To byla k sakru milostnice !
Měla vám mne holka ráda.
Byla jak burský ořech v mlíce -
vzpomeňte na ni - na neřáda !

Zrovna minulou neděli
vyšla jak byly tyhle hice,
pytlačit někam do zelí.
Přišel tam Pepík, zblejsk ji v trice
a dal jí košem do palice.
Chudinka byla ještě mladá.
Zhasla hned jak mladá mšice.
Vzpomeňme na ni - na neřáda !

Poslání:
Nožičky měla gazelí,
široké boky, rovná záda.
A teď je chudák s anděly -
vzpomeňte na ni - na neřáda !
Autor Enšpígl, 24.07.2007
Přečteno 446x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

O několik dní dříve jsem napsal "Prohlášení", ve kterém vše vysvětluji. Toto pásmo o Nanynce je staršího data, ale zatím jsem nepotkal někoho, kdo by se s ním již setkal. Tak jsem si prázdninově dovolil... Protože maximum jsou dvě věci denně, tak se to trochu protahuje.

24.07.2007 13:54:00 | Enšpígl

a není to originál Villon, zdá se? :)

24.07.2007 09:45:00 | journeyman

..skvělej rytmus, zní to hezky melodicky.Opravdu povedené dílko.

24.07.2007 09:06:00 | Ayla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí