Nanynka

Nanynka

Anotace: Vladimír Majakovskij

Ratata bum
˙ hromy třeskly.

Nanda
˙ se po večeři krade.

Loupežník v zelí
˙ drzý, smělý,

na ni tam číhá.

Tma
je
všude.

Rozlámal košík
˙ rozkop jak smetí.

Přes pole z leva
˙ leva,
˙ levá,
krasnoarmejci letí.

Přilehnou k líčku
˙ na políčku.
Zadrhnou kulaku
˙ kol hrdla
˙ smyčku.

Za všechny, za Rus,
˙ za Revoluci,
za krásu dychtivou
˙ bubnujte kluci.

Kdo je zde pánem
˙ kdo tady velí ?
Komisař rudý
˙ rozkročen v zelí.
Autor Enšpígl, 25.07.2007
Přečteno 592x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí