Absintový svět

Absintový svět

Anotace: Kdo pil - umřel. Kdo nepil - umřel taky.

Na žlutém nebi,
modré slunce svítí.
A všude kam se podíváš,
roste černé kvítí.

Nad oranžovým hovínkem,
si lítá hejno muší.
Zpěv pruhovaných ptáčků,
je blahem pro tvé uši.

Silně v dálce září,
zlaté vlčí máky.
Na nebi se choulí,
dva sytě rudé mraky.

Na fialové zemi,
se válí bílý stín.
Nedbale se vzduchem line,
vůně sto let starých vín.

Na nos si mi sedl motýl,
měl růžové brýle.
Chtěl mě pozvat na pivko,
bylo to od něj celkem milé.

Pak odletěl někam pryč,
a modré slunce s ním.
Začal letní večer,
a já stále bdím.

Co je to za divný kraj,
kde se všemu dobře daří?
Kde na noční obloze,
jasná duha září.

Možná je to blbost,
a třeba jsem se splet.
Vidím prázdnou láhev -
to je absintový svět!
Autor Zweiblumen, 31.07.2007
Přečteno 514x
Tipy 4
Poslední tipující: Mraveneček, WAYWARD, Nessy
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...velmi zdařile povedená,ST a 1+ a :-)

23.05.2008 18:30:00 | WAYWARD

Taková zářící hvězdička mezi všemi tvými smutnými (ale samozřejmě krásnými) básněmi ;) moc super

22.11.2007 19:38:00 | Nessy

Hezký motiv na básničku! Škoda jen , že už ani ten absint není , co býval:))
JInak je to příjemně hravě napsané...dobré!

20.08.2007 15:25:00 | had

ať žije surrealismus!

31.07.2007 15:17:00 | Cementos

No jo, absint je sviňa, když se pije dlouhodobě... ale ty obrazy potom !

31.07.2007 08:14:00 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí