Zelená plechovka

Zelená plechovka

Anotace: Krátká, nenáročná báseň!

Já zakoupil v obchodě masovou konzervu,
A těšil se až si jí s chotí doma otevřu,
Pospíchal jsem domů velice,
Až mě z toho u parku chytla sliznice,
Potkal jsem starou spolužačku Nádenou,
Rozhovořila se o tom, že má doma malou sovu pálenou,
Avšak musel jsem utnout její řeč,
Nýbrž mě chytla v levé noze křeč,
Spolužačka nepřestávala hubou mlátit,
Tak jsem musel její projev zkrátit,
Musel jsem ještě zajít za panem doktorem,
Proto jsem utnul její řeč titanovým heverem,
Sestřičky měl pan doktor pěkné,
Nebyly to žádné ryby leklé,
Pan doktor měl vše perfektně naplánované,
A na zdi mu visely pěkné obrázky malované,
Již jsem doma vyndavám plechovku,
A volám na ženu vyndej prachovku,
Oba sledujeme tento pokrm,
Ba však co je na tom napsáno?
Aha, malé děti tímto nekrm!
Vyndal jsem maso z plechu,
Nemá to snad další obal z mechu?
Choť má nějaké divné poznatky k masu,
Ty máš zas mozek ve velikosti klasu,
Choť mi však náhle šlápla na nohu!
Je to v ňákém divném láku?
Jen abys nedostala po zobáku!
Choť mi však náhle šlápla na nohu podruhé,
A můj obličej zbarvil se do barvy růžové!
Tento lahodný pokrm raději jísti nebudem,
Ještě si nějaký ten břichabol uženem.
Autor Filip Mozek, 05.08.2007
Přečteno 586x
Tipy 4
Poslední tipující: 4LJFilip, Rolnička, Norrell
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:)

30.12.2008 16:33:00 | melancholik

checht,chtěla bych od tebe číst nějakou dlouhou

29.06.2008 18:32:00 | takova

Jako super báseň... moc mě pobavila... fakt pěkná

16.06.2008 15:54:00 | Anches

hej moc ti děkuju za ten tvuj komentář, ani nevíš jak strašně mě potěšil. A úúúplně mě zarazilo, že nejen já se dokážu chápat :D
_______________
Díky :)

18.05.2008 19:23:00 | PoeziGirl

Normálně básně ani moc nečtu... ale tahle se mi docela líbila...

11.08.2007 11:29:00 | TerA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí