Kocovina, aneb bláznivá pohádka

Kocovina, aneb bláznivá pohádka

Anotace: (Předmaturitní úleva myšlenek)

Potácím se z hospody,
lesem, v tichu noci.
Cesta není, tak kudy?
Teď zakop jsem kruci!

Zvednu se stěží,
oklepu své šosy.
Hle! Někdo běží
a v ruce drží cosi.

Zavejskám tedy naň,
on se ani neotočí.
Já vychrlím z úst haň
a vztek vletí do mých očí.

„Hej, ty tam!“
Hulákám naň.
Sotva dechu popadám,
jak chvátám zaň.

Klopýtám přes kořeny,
již naň chmatám.
Fuj! Hnáty to má ztopořeny.
A už, už cípu jeho mám!

Strhnu jej!
Skočím naň!
Tak neúpěj!
Já jsem saň!

Tu přilétá rána veliká,
však ne ode mne.
V čele dírka mailnká
a ruku mi cosi mne!

Asi jsem usnul
a sen jsem měl.
Tak polštář si zdusnul
a vstříc snu zas šel.

Však dveře z pantů letí,
v pokoji postava ohavná.
A mě obepře napětí,
z náhla, cosi jako odvaha.

Tak tasím svůj meč,
spíš násadu z lopaty.
„Neváhej a seč!
Co? Kam jdeš, jo ty!“

Zvláštní chvíle se udála,
lákavá jak nevěra.
Ta postava se usmála,
óó, jaká to nádhera.

Tak skočím naň!
Tak strhnu jej!
Tak ty jsi saň?!
Tak – tak neúpěj!

Opět ležím na zemi
a nade mnou ta postava.
Řvát nahlas chce se mi:
„tak kde mám svého Gustava?“

A kdyby jste zvěděli,
tak Gusta je můj přítel.
My spolu vše probděli
a měli zásob smíchu pytel.

Na zemi ležím tedy
a postava stále nademnou.
A mě zradily mé pudy.
Proč nohy mi nezdrhnou?

Náhle kápi shodila
a já přirost k podlaze.
Ke mě se blíž sklonila
a mě bylo náhle blaze.

Ta tvář tak rozmilá,
nejspíš blud, či klam,
vždyť zrůdnost se z ní ztratila!
Jako sežraná tisícem tlam.

Dívám se naň,
ani nedutám.
Ona není saň,
nic jiného nevnímám.

Ona oči má krásně zelené,
tvářičky hebčí nežli samet.
Nejspíš uhranula s nimi mne.
Teď ať poradí mi nějaký kmet.

Konečně jsem schopen slov:
„Kdo jste krásná paní?
Určitě nejste něčí vdova?
Pak bych si vás vzal bez váhání.“

Její tvář krásně zrudla
a na rtech úsměv vyklubal se.
Mě vzdech vydral se z hrdla
a na podlahu posadil se.

Za ruku mne lehce vzala
a otočila se ke mně zády.
Staré dveře otevřela
a oba venku jsme byli záhy.

Na mě se podívala,
těmi očky zelenými.
Ruku mou pak upustila
a řekla ústy nevinnými:

„Dívám se naň,
ani nedutám.
On není saň,
nic jiného nevnímám.“

Pak odemne odstoupila,
úsměvem mi sbohem dala.
A v dračici se proměnila.
Máchla křídli a uletěla.

Ráno jsem se strašně nudil,
hlava mě příšerně rozbolela.
Jako by mě někdo šutrem budil,
ach jo, blbá je kocovina.
Autor Daviran, 23.08.2007
Přečteno 688x
Tipy 2
Poslední tipující: Erion Fate
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

je to dobrý. hodně dobrý.
trochu dlouhý, takže se ti mění časem rytmus, ale ne natolik, aby to zas tak moc vadilo. ale ta délka asi hodně lidí odradí...
btw. vítám tě u nás :o)

23.08.2007 12:13:00 | Ágnes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí