Perník medový

Perník medový

Anotace: Kdo by si nedal perníček?

Je sobota, tržní den
a cérečka stojí,
stojí za pultem
Kupte si moji,
moji drazí,
kupte si perníček,
co doma schází
Je z pěti jedniček!
Za babku sice je,
však ne pro ženský
Jen chlap se poměje
Vidíte, letitá kvalita,
dokonce tuzemský!
Už pět peněz počítá
páníček v obleku:
„Tu chci mít, bude má!“
Hrst zlatých vysázel na fleku
Cérečka s očima
jak dvě cukrkandle,
tomu pánu zvedá mandle
ústy jak růže z marcipánu
„Tak lacino neprodám
dva medové koláče,
co nad srdcem ukrývám“
A pánovi do pláče,
když dívá se níž
Tam pod sukní prosvítá
sladkosti spíž
Proč zlaťáky odmítá
chudoba nuzná?
I ty kladeš si otázku
proč nestačí říci dej?
Pro lásku! Ta není na prodej!
Autor rezina, 24.11.2007
Přečteno 519x
Tipy 4
Poslední tipující: Judita, s.e.n
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jsi teda numero... paráda!
Děkuji Ti za úsměv
Judy :-)

26.11.2007 04:15:00 | Judita

Moc pěkné.Docela k zamyšlení.
Hezký rým.

24.11.2007 14:10:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí