Koblížkova cesta

Koblížkova cesta

Anotace: O Koblížkovi ve verších...

Dědeček je kozel mlsný,
kouká na mě po očku,
v bříšku už mu píseň zní,
hop do bříška Koblížku.
Teď mě snědí sami,
hami,hami,hami.

Já jsem ale chytrý klouček,
schovám se jim pod klobouček,
z pod kloboučku hop,hop,hopy,
přes okno pryč od chalupy,
hop a hop a hop.

Hop přes kámen,hop přes řeku a hop přes pařez,
přede mnou teď stojí velký temný les.
Na pěšince vedle mě sedí zajíček,
říká,že mě sní,
v bříšku píseň zní,
nedostaneš zajíčku ani kousíček.
Zajíček je velký jedlík,
nejí maso ani knedlík,
zeleninu,ovoce,to jí ale rád,
na mě by sis mohl leda zoubky vylámat.

Hopla lálá,hop,hop,hopy,
medvěd hloupý nepochopí,
že mě nesní ani on,
vždyť je těžký jako slon.
Jestliže se rozběhneš,
pod svou váhou upadneš.
Hop a hop a hop...

A tu liška něžně říká,
vidíte ho,uličníka,
ostatním tak krásně pěl,
ale na mě zapomněl.
Já jí ale tuze rád
půjdu na nos zazpívat...
Autor Akrij8, 15.01.2008
Přečteno 478x
Tipy 4
Poslední tipující: Simísek, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý,taky jsem známé pohádky zveršovala.Děti to mají rády.

15.01.2008 16:48:00 | Květka Š.

snad se někdy dopracuju tam, kam Ty=))

15.01.2008 16:24:00 | Simísek

Je to milé a vtipné, po dnešku mi to celkem bodlo ... je to úplně něco jiného, prostě odpočinek. Díkys.

15.01.2008 15:53:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí