Chtěla bych bílého králíčka

Chtěla bych bílého králíčka

Anotace: Mně se to líbí :-D Není to možná úplně vtipný, ale je to jedna z nejlepších básniček (rýmujících se), co sem kdy napsala :-D Prosím o kritiku a případné tipy, děkuji.

Jednou k nám na statek přijela slepice,
co s podpatky měla růžové střevíce,
neřekla málem ani dobrý den,
povídá, že přišla s malou prosbou jen,
prý jestli nemáme bílého králíčka,
že by ho chtěla moc jako mazlíčka,
že už má klec i s vystýlkou,
na uvítanou s z jetele postýlkou,
má prý i na vodu mističku,
že jen neví, zda chtít samce či samičku,
že až pak zvolí pro klec nátěr,
zda modrou oblohu či růžový panter.
Statkář byl z míry vyveden pořádně,
koukal se na ni krajně bezradně,
nejraději by ji poslal do černých míst,
vynadal jí, že králíci se mají jíst,
odolat však jejím očím zeleným,
to nebylo úkolem splnitelným,
otevřel tedy dvířka od kotce,
bílého králíčka podal jí krotce,
ona mu za něj dala dva tisíce,
on řekl dík a už nic více.
Usmála se, nasedla do svého fára,
to vám pane byla pořádná kára,
ještě z okýnka zamávala
a s bílým králíčkem pryč odjela.
Autor lady_esik, 25.07.2008
Přečteno 423x
Tipy 9
Poslední tipující: Literinka, J.Švihovský, LucQa, Gabi
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je zajímavé o čem všem se dá psát.

15.08.2008 10:57:00 | J.Švihovský

rádoby vtipny,ale nevim, moc to nemusim takovyhle rikanky pro deti...

13.08.2008 11:25:00 | saddova

Hej Esty, já bych asi nedokázala napsat něco podobnýho. Jako jen tak .. 3ikovná ;)

25.07.2008 16:51:00 | Gabi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí