Polární pás

Polární pás

Anotace: Básnička napsaná pod vlivem nelidsky vysokých teplot letošního léta. Mám sen...

Teploměr už hlásí třiatřicet stupňů Celsia,
mozek se mi roztéká a teče uchem ven.
Ponořím se hlouběji do vany plné ledu
a nechám si znovu přehrát svůj nádherný sen.

Ne že bych si necenila Prahy nebo Brna,
Čechy, to je skvělá země nevídaných krás.
Ale jak se tu teplota vytrvale zvedá,
čím dál tím víc mě přitahuje polární pás.

Tučňákem, jo, tučňákem, tím bych chtěla být!
Oranžovým zobákem do ledu věčně rýt!
Jen zářivá očka a krásná křidýlka mít,
frak celé dny nosit, přesto za něj neplatit.

Sním si, led se roztéká a já jsem plná zloby,
cítím se jak letní obyvatel pouště Gobi!
Znovu přemýšlím o fraku, ledu a zobáku.
Už jsem na to přišla! Stěhuju se do mrazáku!

Že je malý? Nevadí, já se slisuji ráda,
vedle filé, brokolice, chřestu místo mám.
V pizze, co tu leží léta, najdu kamaráda,
nové formy života s radostí uvítám.

Až mě ale omrzí, s velkou chutí ji sním.
Mějte se v tom vedru, já se vracím napodzim!
Autor Arakanga, 01.08.2008
Přečteno 496x
Tipy 11
Poslední tipující: Live to fight, Gabrielle, Iv, susana načeva, denebrin, okapovaroura, Holis, fatamorgana, Myrja
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

skvělá :oD

31.08.2010 22:14:00 | Live to fight

Super básnička.ST

15.06.2010 02:22:00 | Iv

bod :o)

02.08.2008 00:35:00 | fatamorgana

:o))) a roboti, nekecám, píšou IGLů

01.08.2008 23:42:00 | Myrja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí