ZKUŠENOSTI na zítřek

ZKUŠENOSTI na zítřek

Anotace: O jídle, o čaji, o harmonikáři, o housence, o nezaplaceném nájmu a o tom co dělat, když je nuda a není do čeho rýpnout.

Pásla se pásla na kostce másla
Všechno šlo hladce na chlebové patce
V hrnku s uchem maje v půli horkého čaje
Rohlík s jabkem do kapsy, odejít do města na praxi

.....

Dneska jsem posnídal včerejší chleba
zítra posnídám dnešní rohlík třeba
Po stole se válí drobečků spousta
nejsou to pro mě, vole, nijak zvlášť velká sousta

.....

Guláš s šesti knedlama povečeřím nohama
oči protřu rukama pak budu spát až do rána
Ráno vstanu, čajem opařím se
nezaplatím nájem, tiše vypařím se

.....

Stojí mi, stojí dlouhá chvíle
Rýpu se v hnoji nudou, bez cíle

.....

Když jsem štípal polena
bouch jsem se do kolena
Mámo, táto, dědku, babko
strašně mě bolí to jabko!

.....

Houpe se houpe oběšenec v koutě
Má děravý gatě (protože) nebyl totiž ve vatě
V keřích parku srával, když přišel na něj nával
Na harmoniku hrával, na rohu ulice stával
mince mu skoro nikdo nedal
tak si řekl: "Hovno!" a život svůj vzdal

.....

Plavala housenka na listu stromu
Veliký déšť vyhnal jí z domu
Právě zatáčí k poklopu bez dání signalizace
Je na něm napsáno: Pražské vodovody a kanalizace
(Akciová společnost)

KOHEU
Autor Dessinateur, 04.08.2008
Přečteno 380x
Tipy 5
Poslední tipující: denebrin, Holis, Myrja, rableas
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

DD dost dobrý :o))

04.08.2008 19:26:00 | Myrja

Taková realistická- ze života

04.08.2008 14:43:00 | rableas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí