Ztěžklá dušička...

Ztěžklá dušička...

Anotace: Něco na zlehčení...

Ztěžklá dušička…

Kam jsi se poděla,
má rozjasněná dušičko,
v době mrholivého času,
snad nasáklá,
tou vlhkostí přemírou,
přetěžká maličko,
zjitřená do běla…

V zarudlých očích,
vtěluješ se
do kanoucích svíček,
slzy spouštíš,
trousíš z pod víček,
nosovým tónem,
zní ve tvém hlasu…

Nikdo světský
na tom nemá viny,
ani smutek, žal
či nějaké jiné splíny.

Jen v krytém bazénu,
lahodně teplá voda,
při hodinové cestě domů,
pak deštivě studená nepohoda,
se na mém zdraví podepsala,
he, he, hepčííí, rýmu podala…
Autor Krtica, 24.08.2005
Přečteno 418x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to krásné a vynikající - celé - ale co mě úplně dostalo, tak je poslední sloka. Ta je citem tak nadupaná a tak krásně napsaná,že každé mé slovo chvály vedle toho vypadá jako surovost.

28.08.2005 17:35:00 | risik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí