Trpaslík

Trpaslík

Anotace: ...dostala jsem ten nejhezčí dárek,protože byl od mého syna...

Když jsem včera přišla domů,
byl tam nový nájemník,
na křesle mě drze seděl,
malý,tlustý..trpaslík.

Já jsem na něj uhodila,
odkud přišel,kde se vzal,
jen tam sedí,tupě zírá,
odpověď mi nevydal.

Tak jsem si ho prohlížela,
od paty až po špičky,
měl vám čapku s bambulí
a noze botičky.

Tlusté tváře,bílé vousy,
červený měl kožíšek,
na mém křesle usadil se,
ten plyšový Ježíšek.

Pak se náhle rozpovídal,
že prý přišel ze školy,
hlídat bude moje děti,
jestli mají úkoly.

Tím se vlastně vysvětlilo,
kde se tu tak náhle vzal,
ve škole na dětské burze,
náš Matěj ho vyhádal.

Udělal mi velkou radost,
přinesl ho pro mamku,
nepořádné Anežce,
zakoupil tam panenku.

Takže milý trpaslík,
je od mého synka,
i když nejsem žádné dítě,
v postýlce mi spinká.
Autor sondulacek, 05.11.2008
Přečteno 563x
Tipy 14
Poslední tipující: fasf, BARBYE, Holis, Květka Š., Bíša, hezule, kleopatra.sedma, enigman, Zdenek, NikitaNikaT., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trpaslík je od Matěje a tipa máš ode mne,
piš sem stále pěkné básně,
at´nás u srdce zahřeje

16.11.2008 14:28:00 | BARBYE

To je dárek nad dárky.Od dětiček potěší a ještě vykouzlí pěknou básničku.

05.11.2008 23:07:00 | Květka Š.

Až mám slzu v oku... nádherná básenka! :o) Jak milé. Dnes mám smutný den, hodně asik citlivý, ale toto mne zahřálo. Děkuji. ST!!!

05.11.2008 08:04:00 | NikitaNikaT.

Já vím....dárky od dětí jsou ty nejcennější :o)

05.11.2008 08:00:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí