Sýkorka

Sýkorka

Anotace: Těžký osud

Žluté,
bříško na obloze letělo.
Kruté,
protože, teď právě venku pršelo.
Schovati
se, do krmítka utíká.
Poprati
se, z holubem co v krmítku teď přetýká.
Stalo
se, holub první kolo vítězí
Hnalo
se, to za vyhranou večeří.
Sýkorka,
ten ptáček s žlutým bříškem, se však nevzdala.
Bačkorka
to věru není, protože to od holuba z chytala.
Hledala
dál způsob, jak by holuba zas dostala.
Povstala
a ze zad mu křídla vyrvala.
Holub ztratil balanc a k zemi se teď snáší.
Sýkorce se při jídle v krmítku zas od zobáčku práší.
Jaké plyne poučení.
O velikosti to věru není!
Autor snupicek, 26.11.2008
Přečteno 451x
Tipy 6
Poslední tipující: fasf, Holis, effenddy, Douša, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

z chytala. -> zchytala.
drobnost ale my co sme dobra czecha si toho vážíme, tož tak. :-)

28.11.2008 08:49:00 | Douša

V zimě je třeba ptáčkům něco přisypat... krmítko bohužel nemám.

26.11.2008 22:05:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí