Kvarta na poli

Kvarta na poli

Anotace: psaný minulej rok..je to o naší třídě.. :)

Sedí malá palmička
uprostřed políčka.
Banánky tam na ní zrají,
jen se na nás usmívají.
Políčko je zelené,
jako Brokolička.
„Tolik Brokoličky né ,
stačí jen mistička!“
Kudrnatá Suchynka,
na poli se prochází,
V tom jí spadla holinka
a ona odchází.
Pálek,Pálek,Pálek
má chuť na Banánek.
Zaza jí ho ale snědla,
Až Markétka z toho zbledla.
Blanča oře traktorem,
to maličké pole.
Zato Domča za rohem
jezdí zas na kole.
Pítr,co má poblíž statek,
Brokoličku sbírá.
Co dá mamce ke dni matek?
Asi jí zazpívá.
Jiřík s helmit na hlavě zalévá palmičku.
Tohle zvládne jedna,dvě.
Pak mává na Aničku.
Číteček se na něj směje,s hrabičkami v ruce.
Lutsí samé ódy pěje
na krtčí hromádce.
Köl sedí na palmičce,
v ruce Banánek.
Brokoličku v druhé ruce.
Ten náš Orangutánek!
Söl ,kousíček opodál,
opaluje svoje tělo.
Když v tom Mašik zakřičí:
„Gábi já to slyším dělo!“
Gábi v dálce na poli
sází nové brambory.
Kanier volá na Marušku
A přitom se brodí bahnem.
Ihned potom hodí držku,
než Maruška křikne:,,Zahnem!“
Péťa volá na Elišku:
„Koukni!Kanier hodil držku!“
Eliška se hrozně lekne:
,,Vždyť má moje boty!“
Beží Lucce naproti,
pryč od své roboty.
„Hele,támhle běží Anet!“
zvolá náhle Sonča.
Jenže to už Anet zdraví
naše milá Janča.
Všechny tři se vítají
a ptáčci kolem lítají!
Magdička a Honzíček
sedí na travičce.
Pepík sedí s ňákou holkou
vedle na lavičce.
Lenička traktor spravuje,
když tu na ni Ljuba volá:
„Kája zase otravuje
a vůbec nic nedělá!“
„Ale Ljubo,to je lež!“
„Ljubo,proč už zase lžeš?!“
Kája hnojí Brokolici
a přitom si povídá:
„Jinak jí snědí zajíci,
jdi ty potvoro všivá!“
Bruno v modrých montérkách
pase v dálce ovce.
Jaruna má místo ovcí
jenom samé skopce.
Vrabí má zas stádo bejků,
kteří strašně bučí.
Na Vláďu se rychle zběhnou,
asi ho umučí!
Sýrí v lese dělá sýry,
sýry různých příchutí.
Až budou mít správné míry,
jistě nám přijdou k chuti!
Když kvarta na poli se sejde,
vše dobré z toho vzejde.
My jsme totiž šikovný
a máme se rádi.
(Pozor však na Jaruny)
My jsme kamarádi!
Autor Markeťák713, 30.11.2008
Přečteno 486x
Tipy 4
Poslední tipující: Aurora., Jamesow
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

chápu, že někomu to příde blbý, ale já se svíjím smíchy!!! naše třída je prostě něco :-D :-D hlavně mě dostala část jak Džejbr s Brünem a Vrabím sou pasáčci a Kanier se brodí bahnem a Lenča je montér Véna!! Ale mohla si dát Pepiho s Kanierem a Bruna moh psát na zeď nápis Přestaňte kouřit, leze vám to na mozek!!! :-D :-D

01.12.2008 16:59:00 | Jamesow

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí