Takový normální den ve škole =)

Takový normální den ve škole =)

Anotace: Protože jsem vás už dlouho kazila svým pesimismem,tak tu je něco kapku jiného..=)tuhle básničku jsem napsala těsně před maturitou..je to takový popis mého běžného školního dne =OD Ikdyž podotýkám,že dost zlehčený..

Oblíbená cesta vlakem
pod námi zrezivělá kola
jsou hlavním znakem
jedeme směr škola

Po vlaku následuje další utrpení
a to jízda tramvají
kde se všichni mačkají
nic lehkého to není

Boj o poslední volné místo
urputně byl sveden
zůstalo jen čisto
náš vetřelec smeten

Různé vůně plují kolem tebe
dál a dál se to rozrůstá
jak máš uchránit sebe?
jednoduše!Kapesník před ústa

Když už téměř omdlíváš
příjezd ke škole uvítáš

Hned u vchodu se srazíš s učitelem
vykouzlíš úsměv na tváři
není tvým nepřítelem
rád tě uvidí i v září

Svrchní oděv a boty odkládat v šatně!
hlásí školní řád,jistě platně
nač bychom se zdržovali
čisté podlahy uchovali?

Po kolenech se doplazíš ke třetímu patru
s jazykem takzvaně na duši
sakra,výška připomínající vatru
pohled do zrcadla:“jo,jo sluší“

Jako střela do třídy vlítneš
pitomá zatáčka,zákonitě slítneš
stalo se přesně tak,jak si předpokládala
tak proč by sis pěkně nezanadávala

Když své tělo od země odlepíš
úžasem celá oněmíš

Učitel se na tebe ohromeně dívá
neschopnost tvou nezapírá
Co si myslí raději nechci vědět
přeji si jen ve své lavici sedět

Ukončí můj rozpačitý hovor
A přislíbí:“Dám si na Vás pozor!“
na místo usedám jako pěna tiše
od lavice vzhlédnu výše

Na černé tabuli visí zadání
které hrůzu nahání
napsat tři slova na papír bílý
stojí mě hodně síly

Tohle není okno,ale výkladní skříň
na papír dopadá propisky stín

Zachytím jeden myšlenkový slet
nic moc,tuším,bude pět
následující hodiny je to stejné
stoličky jsou mi víc než věrné

A ještě dvouhodinovka ekonomie
která všem krev pije

Pak už jen učitele vyslechnout
že opět nic neumíme
vůbec se za to nestydíme
utíkat na vlak a tam si vydechnout

Tak to jde den po dni skvěle
a směřuje to do =) k matuře
Autor Giginka, 02.12.2008
Přečteno 503x
Tipy 3
Poslední tipující: Mario de Janiero, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ahoj, jitko...po dlhsom case som sa sem prisla pozriet a potesilo ma, že máš znovu niečo nové...k tvojej básni poviem len tolko, ze sa nechcem opakovat.....-)))

03.12.2008 17:36:00 | Mišiačik

ST! za obsah, každý si prošel školním obdobím...

03.12.2008 06:22:00 | NikitaNikaT.

:o)

02.12.2008 20:26:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí