Doliny, doliny

Doliny, doliny

Anotace: :-D

DOLINY, DOLINY

Vesnice je strašně stará
Pes štěká a dědek hárá
Čeho se to dočkali
Na sebe si počkali.

Tam v dolinách zraje klas
Už je to tu, zase, zas
Já plížím se temným křovím
Něco Vám teď tady povím.

Doliny, doliny
Nesbírej tam maliny
Doliny, doliny
Radši vodku nalij mi.

Co se stává, když jdeš spát
Hudba v lese začne hrát.

A srdce mi poskočí
Když vidím, jak se točí
Vlk kolem své osy
Trávu pod sebou kosí.

Vystartí na mně jen
A je to jako zlej sen.

Doliny, doliny
Vem si s sebou holiny
Ať se nepromočíš
Koukat do nich se musíš.

Projedeš se trochu blátem
Olízneš tu svou zeď dlátem
A pak postavíš na čaj
V dolinách ty klase zraj.

Jednou se to státi musí
Že dolinou půjdeš bosý
Že nastydneš? To je fuk
Do nohy si vrazíš suk.

A pak půjdeš údolíčkem
S červeným tvým hezkým líčkem
Až pak půjdeš večer spát
O dolinách nech si zdát.

V tom snu jsi už ve městě
A zatínáš si pěstě
A cinkáš si cinkrlátky
Doma přitom dusíš plátky.

Večer procházíš kasíny
Vyhrň si však mokasíny
V dolinách zas zraje klas
A tobě zas padá vlas.

Doliny, doliny
Vezmi si tam holiny
Probudíš se ve světnici
Ježibabě řekneš „mici“

Až se bude ptát,
Řekni: „Mám Tě rád“.
Autor Zasněný básník, 30.01.2009
Přečteno 446x
Tipy 3
Poslední tipující: Danik, Fiserka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no zaujimava basnicka :D ale niektore rymy mi prisli trosku divne,ale ten klas beriem ako poctu :D

30.01.2009 19:10:00 | Terulienka

:D Hezký...pěkný rýmy :D

30.01.2009 18:19:00 | Fiserka

:D tak tohle se mi líbí.Líbivý a zábavný :)

30.01.2009 16:42:00 | Dev_LATea_princess

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí