Kolem světa

Kolem světa

Anotace: to sem se zase jednou nudil

Jsem cestovatel Franta Vrána
vyrážím vždy časně z rána
Cestuji na velbloudu Líze Antarktidou
až do Nepálských hor
s mou přechozenou hepatitidou
už se řítím za obzor

V Nepálu vyměním zimní hrby za letní
sám totiž vím, jak velbloudi jsou záletní
Zapálím si Camelku jak velký dobrodruh
a opřu se o Lízu
Odkudsi se line zajímavý puch
Poznávám to – pečou pizzu

Přímo na rohu je pizzerie Eskymo
za společenský oděv tu maj pyžamo
a tak velká gorila mě vyrazila ven
na beton
Co je zase tohle, no to je teda den
Pití je na žeton

A tak beru Lízu a krásnou panu Marilén
krásnější než oblázek co z Nilu byl vyplaven
A už se stmívá, sluníčko zapadá
Za chvíli bude dlouhá černá tma
Na hranicích Egypta mě jen tak napadá
jak se asi cítí obyčejný turista

U břehu Seiny
ptáci tropí scény
Ještě asi neviděli velblouda
a tak nadávaj
„Co to má za hrby? To je obluda!“
zlostně zakrákaj

Velbloud se cítí trapně, trochu zčervená
za chvíli však vztekem narostou mu ramena
Shodil mi moji krásnou panu z Nepálu
a trochu mě poprskal
Mé krásné malé Marilen náhrdelník z korálů
jsem u břehu natrhal

Jsem cestovatel a nepřestávám snít
kam bych ještě ve své hlavě mohl jít
Teď ale zvoní budík – musím zase do práce
do mého malého kumbálu
Dneska byla ale hezká noc, podlehl jsem lásce -
mé Marilen z Nepálu
Autor Chašmodský, 05.04.2009
Přečteno 368x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prima cestování, lepší v hlavě, než vůbec.

07.04.2009 07:49:00 | Kapka

no, nejako to neni muj salek kavy, moc jmen na muj vkus, nepravidelny rytmus, je to pomerne dlouhe.. Zkratka to neni muj salek caje

05.04.2009 19:37:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí