Manka

Manka

Anotace: "příběh" o pilné sekretářce

Přišla Manka do účtárny,
že jí zmizel soubor známý,
že jich bylo vážně mnoho,
že bude mít problém z toho.
Prý tam včera ještě byly
a pak se prostě vytratily.

Že si prý nejdřív vzala tužku,
ale s tou jí to dá vážně fušku,
tak usedla k počítači,
prý pár minut k tomu stačí.

Potom, co soubory napsala
a na plochu je dostala,
tak je pouze označila,
prý při smyslech, zcela čilá,
a že jestli se neplete,
dala prostě delete.

Řekli jsme jí: Hledej v koši.
Vědět, co tím Manka tuší,
udělali jsme to prostě za ní,
ona o tom nemá zdání.

Celý koš si vyházela,
řeknu Vám, to byla mela,
odpadky po kanceláři,
až přijeli popeláři.
Manka pláče, že nic tam není,
že prý půjde do vězení.

Že nešlo jen o soubory,
že šlo prostě o úspory,
přiznala nám zpronevěru
a mnohem víc, na mou věru.

Že nám s ředitelem chrápe,
ale v účtech prostě tápe.
Poté, co to ředitel uslyšel,
hlasivky si málem vykřičel:
Prý co je to za zpověď,
že má hnedka výpověď!

Tak Manku ředitel vyhodil,
jinou sekretářkou ji nahradil.
Ale stále se s Mankou stýká,
ale prý se jí přitom nedotýká.

Manka za ním chodí jednou týdně,
pak vypadá vážně bídně,
celá vláčná, rozcuchaná
a sukýnka pomuchlaná.
Chodí za ním do kanceláře,
asi tam dělají inventáře.
Autor Michelle B., 01.06.2009
Přečteno 381x
Tipy 6
Poslední tipující: jedam, divoska_jaja, Romana Šamanka Ladyloba, Demedalex, Jožin z Moravy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí