Myška

Myška

Anotace: O tom, jak je těžké chytat myš v kuchyni... :)

Sbírka: Barvy života

Ze dvorku vběhla do kuchyně
maličká myška šedivka
a způsobila tolik zmatku
jak v akci vojska veliká.

V jednotném šiku myšku honí
pán domu a dva synové
a paní stojí na stoličce
a zoufale křičí: „Tamhle je!“

Myška se chvíli krčí v koutku –
tam zaútočí synové,
vtom myška vletí za lednici
a paní kvičí: „Tamhle je!“

Hned za kamna, hned za lednici,
tak mění místa pobytu –
proti ní tři silní chlapi
plánují způsob odchytu.

Boj je vskutku plný zvratů
a myška čelí přesile…
vtom někdo vchází do kuchyně –
za sebou dveře nezavře.

Myška letí jako střela
vstříc venkovní svobodě,
aby si žila jako předtím,
tam u altánku – v zahradě.

Tři bojovníci vysílení
a paní v mdlobách na židli,
vypráví právě příchozímu,
jak tu myš zdárně mydlili.
Autor Růžena Granátová, 29.07.2009
Přečteno 454x
Tipy 6
Poslední tipující: BARBYE, divoska_jaja, WAYWARD, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To byl teda zážitek dne :)

04.08.2009 14:20:00 | BARBYE

...chce to kočku,myšilovku.

29.07.2009 11:40:00 | Květka Š.

:o))

29.07.2009 10:08:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí