Polnice, Mája a první Apríl

Polnice, Mája a první Apríl

Anotace: taková rustikální surealisticko dadaistická míchanina...

Je to Jan jako Jan
okolo lesa pole lán
okolo lesa louka modrooká
a na ní holka pase v trávě mloka
(bez jednoho oka)

U lavice stařec seděl
zlatovlásku plakat viděl
z plna hrdla křičela
až se dívka v poli skrčila

Skričila se k hlubokému lesu,
novinu, vám, lidé nesu:
,,Okolo lesa máků lán,
joj, jede k poli svatý Ján"

Jede na puntikovaném slonu
to je vám najednou shonu
na kopci starý stojí dům
a tam si vyrábí opium

A z něho kažtdé ráno vylétá ta včelka Mája
a od ní popíchaná uličnice Kája
není ji co závidět
je opuchlá až nevidí svět...

Byl to její osud, byl to její osud
-žihadlo - vše ,co znala jen dosud
1. Dubna je však vtípků čas,
káněte zval k šaškování hlas

A když se dívka z pole vracela
Smolíčka s Bílou Paní viděla,
jak jeden druhého tam svádí,
pak prý že jsou jenom ,,kamarádi"

A pak zazvonil Japonec
a pohádky je konec
Autor Káňátko, 11.09.2009
Přečteno 398x
Tipy 6
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, divoska_jaja, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

rozesmálo mě to :-)

30.10.2009 10:43:00 | Romana Šamanka Ladyloba

Co to máš, milá, v pravici?
Nesu si cep a sudlici.
A z lampy, co tak hořela
stodola blafla docela.

Sedí babka při ohnisku,
měří vodu z misky v misku.
Ve vodě zří nápisy
pro požární předpisy.
***
(Pardon, nemohla jsem si pomoct a na myslim i hned vytanuly další balady, to pyromanství mi z toho vyplynulo až dodatečně. Možná to bylo těmi opiovými makovicemi. :o))

12.09.2009 11:22:00 | divoska_jaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí