Divná věc..

Divná věc..

Anotace: a ještě k tomu zakopaná...

Kopal si krtek, kopal metro
na hlavě přilbu modré barvy
zatáčka, stoupání, vytlačit kužel
bude prý vozit chroustům larvy.

Začal tam v záhonu uprostřed cibule
v zastávce druhé zavoněl pórek
mrkev a salát, jabko rajské
nouzový východ uzavřel korek.

Pohladil kožíšek malých myšek
vyhnul se kořenům pod jabloní
razící štít se jak mula zasek
o divnou věc co kapky roní.

Dřevěné, oblé, dvojitá obruč
dumal on nad tím s hořící Spartou
služební veverku s ostrými zoubky
povolal Siemensem s T-Mobil kartou.

Pak v rohu zahrady děly se věci
u metra fronta zahradních tvorů
krtek už bez přilby výtahem otáčí
spouštěl je pomalu k sobě tam dolů.

Cinkot a zpěv, taneční kreace
lucerny broučků protkaly šantán
krtek prý objevil léčivý pramen
všichni proň společně tančili kankán.


Když slunce paprsky vyhnalo mlhu
vůně jen v zahradě po švestkách zbyla
krtek a přátelé vyspávaj opici
a tím se vážení věc vysvětlila... :-)
Autor Buližník, 11.11.2009
Přečteno 527x
Tipy 11
Poslední tipující: Zefi, Nút, Heavy, divoska_jaja
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám chut k ní složit melodii...a zpívat ji vnoučkům..

11.11.2009 22:54:00 | Nút

Pobavila moc, díky.

11.11.2009 17:59:00 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí