Bublina..

Bublina..

Anotace: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap081113.html

Ve vesmíru všechen čas někam plyne
kupředu, nazpátek, je to snad divné
když se s ním pohrávám, že ho to baví?
v mých hrátkách s časem mě čas nezastaví
na honěnou si my dva hrajem dlouho
měli jste vidět, když vteřinu pouhou
ukrad jsem mu a neznámo kde schoval
co dělal pak, jak se zmateně choval
lítal vším vesmírem, i mimo zašel
jen aby vteřinu ztracenou našel
chudák, bylo mi ho posléze líto
nevěděl ani zbla, kde je zašito
to jeho mizerně nicotné tik-tak
kdyžpak to nepůjde jinak, jak jinak
budu tak hodný a všechno prozradím
stejně mám jedinou vteřinu zatím
v souhvězdí Labutě, v Bublině z mýdla
- jelikož obsahu vzdát se odmítla
čas kolem ní pořád krouží a prosí
chápeš už, co je čas?.. v bublině cosi
Autor Petbab, 06.02.2010
Přečteno 568x
Tipy 15
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Elisha, enigman, hašlerka, jedam, Mbonita, Psavec, labuť, stmivani.na.lepsi.casy, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ve všech Tvých básních čtu o vesmíru, což je pro mě takové tabu, že myšlenku a pohled na večerní oblohu s respektem míjím.Obdivuji ty, co je zajímá nekonečno.

14.02.2010 13:12:00 | Elisha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí